Assemblea MO1-TE pel Catllar

MO1-TE deixa el govern municipal

El passat divendres dia 22 de maig, un any després d’entrar al govern municipal, MO1-TE pel Catllar va convocar una assemblea oberta per debatre amb els seus simpatitzants quin havia de ser el seu paper en la política municipal d’ara endavant: seguir dins del govern o passar a l’oposició. Després d’exposar diversos motius, l’assemblea va votar per unanimitat deixar el govern municipal i passar a formar part de l’oposició. Aquest és un canvi important en l’activitat de MO1-TE, així que ens agradaria explicar aquesta decisió.

MO1-TE pel Catllar va néixer fa aproximadament dos anys, amb tres pilars clars: el republicanisme, el municipalisme i l’assemblearisme. Amb aquestes idees vam presentar-nos a les eleccions municipals, en les quals vam rebre el suport de 267 persones, vam ser la tercera llista més votada i vam obtenir un regidor. Com que la nostra vocació és d’intervenció i de transformació, vam proposar a UNICAT-ERC, Junts pel Catllar i El Catllar en Comú formar un equip de govern, cosa que vam negociar i finalment pactar. Aquest acord, aprovat per la nostra assemblea, preveia quines eren les actuacions que el govern havia de dur a terme cada any. 

Després d’uns mesos a la Junta de Govern, vam adonar-nos que hi havia coses que no anaven com esperàvem. La majoria tenien a veure amb la manera de treballar: falta de treball en equip, omissió d’informació rellevant i poca sensibilitat cap al funcionament de MO1-TE. Però també n’hi havia de més tangibles. Els acords de govern que s’havien de complir durant el primer any estaven o bé molt endarrerits o completament parats. Vam traslladar aquest malestar per escrit a la resta de forces de govern, avisant que el suport de MO1-TE no era a canvi de res i que algunes d’aquestes coses haurien de canviar si volien que l’any següent seguíssim al govern.

Durant aquests mesos, aquests canvis no tan sols no s’han produït, sinó que hem vist amb més claredat que no hi ha voluntat de canvi. En un context de greu crisi sanitària, hem vist com l’Ajuntament frenava la creació del grup de voluntaris del COVID-19 o com era incapaç de saber si s’havia posat en contacte amb la població de risc empadronada al municipi. Així doncs, un any després d’entrar al govern per canviar les coses, en sortim pel mateix motiu, veient que punts de l’acord com ara la realització d’una auditoria de comptes estan a anys llum de fer-se realitat.

A partir d’ara no serem una veu discordant i minoritària respecte de les altres cinc veus de la Junta de Govern. Tindrem veu pròpia per treballar de la manera que creiem que cal treballar i en la direcció que creiem que cal treballar. No tindrem les mans lligades per ningú ni haurem de seguir les dinàmiques de l’Ajuntament, que massa sovint ens han desviat dels nostres objectius principals. De fet, aquesta és una crítica que ens fem i una de les causes de la nostra sortida del govern. Així doncs, sortim per coherència i per respecte als principis de MO1-TE. Sortim per tornar a començar, amb més ganes, força i il·lusió.

Visca el Catllar!

About the Author

MO1-TE