El futbol, en “stand-by”

David Ginebra

A principis d’octubre, i després de set mesos sense jugar cap partit oficial, el Club Esportiu El Catllar i el Club de Futbol Sala El Catllar Atlètic havien de debutar en les seves respectives lligues. Però de moment només ho han fet els primers, perquè la Federació Catalana de Futbol va suspendre totes les competicions no professionals abans de la data de debut dels segons. Així doncs, tots dos esperen la tornada de la competició amb objectius ben diferents: el CE El Catllar aspira a mantenir-se a la categoria de Primera Catalana, que l’any passat van estar a punt de perdre, mentre que el Catllar Atlètic busca tornar a la categoria que van deixar fa dos anys, la Divisió d’Honor. 

Durant aquests mesos, l’equip de futbol 11 ha patit una profunda transformació, començant per la directiva, passant per l’equip tècnic i acabant amb la plantilla. A principis d’estiu, l’equip liderat per Cesc Armengol i Jaume Pedra va agafar el relleu a la junta directiva presidida per Xavier Roch amb tres objectius clars: la permanència del primer equip, la consolidació del futbol base i l’ampliació de la massa social. El primer equip, doncs, ha fitxat un tècnic experimentat en la categoria, Isaac Fernández i més de quinze jugadors. Pel que fa al futbol base, s’ha creat un equip de categoria infantil i un d’amateur, que se sumen als sis que el club ja tenia l’any passat (un juvenil, un aleví, un benjamí, dos prebenjamins i un babies).

Per part seva, el Catllar Atlètic comença una temporada molt més continuista. El principal canvi s’ha produït a la banqueta del primer equip, amb la incorporació d’Óscar Jiménez, que ha mantingut gran part de la plantilla de l’any passat. Aquesta situació és extrapolable a la del segon equip i a la del femení, que han patit força canvis a les banquetes però pocs sobre el camp. Amb tot, el desenvolupament de la temporada encara és una incògnita, a causa dels possibles rebrots de Covid-19, una amenaça que comparteixen els dos clubs del municipi.