Diada de Sant Jordi

El diumenge 21 d’abril a la nostra ben guanyada Plaça 1 d’Octubre vam celebrar la Diada de Sant Jordi donant continuïtat a la tradició popular de tants i tants pobles i ciutats arreu del país. Fugint de les ja també tradicionals crítiques en quant el format, la comercialització i el mateix sentit de la festa -ara i aquí no ve al cas- el nostre moviment MO1-TE, va afegir-se al conjunt d’entitats socials i culturals que van participar a la Diada. Encara que soni una mica lleig de dir-ho, per trasnoxat, va ser la nostra presentació en societat. No vam quedar malament, la veritat. No vam vendre ni regalar roses, tampoc les típiques torretes de menta o alfàbrega o els elegants pastissos, marca de la casa, d’altres estands. Hi vam oferir, això sí, vermut i olives i la més càlida acollida a totes les persones que s’apropaven per interessar-se i assabentar- se de la nostra oferta.

Què van poder veure?

Una taula plena de llibres de segona mà per intercanviar qui volgués, Apostem claríssimament per la cultura i per aquests tipus relacional a la comunitat que és el nostre poble.

Llaços grocs a les quatre cantonades del tendall perquè no oblidem ni als nostres presos, preses , exiliats i exiliades, ni tampoc el nou nom ben merescut d’aquesta plaça.

Una estelada desplegada al fons acollint tota l’estructura, som Republicans i no pararem, tu ja m’entens.

Un panell on qualsevol persona podia atansar-se i escriure els seus desitjos i propostes per millorar la qualitat de vida al poble.

I sobre tot una grup de persones, cada cop més gran, que vol treballar plegat, amb tota l’il·lusió i rigor, per aconseguir que la gent es mobilitzi i es corresponsabilitzi davant els grans reptes nacionals i municipals que tenim en el futur més immediat.

Som MO1-TE!
Visca la cultura i la República!

__ Juan Antonio Carmona Jiménez.

About the Author

MO1-TE