PrograMO1-TE

El matí aixeca fresc, el dia anterior ha plogut i encara es pot sentir l’olor de la terra humida, la frescor de les fulles, bon presagi penso jo, em ve al cap la sensació que es té quan matines el dia que toca plantar llavors, i tens la sensació de que tot està perfecte perquè arreli ben fort allò que plantes.

Ho tenim tot preparat, la setmana ha sigut dura pels membres del secretariat, dividits per grups de treball cadascún ens hem encarregat del nostre espai. Una comissió per l’esmorzar, una altre per estructurar el dia, una altre per la gestió…. “Ja estàvem convençuts, però sembla que si que funciona això” penso dins de mi mateix.

El primer tram de la jornada és l’esmorzar, botifarra amb fessols, callos, coca amb xocolata…. la gent gaudeix de la cuina i veus com es van formant grupets de gent, grans i petits, alguns es coneixen molt i altres fa temps que no es veuen, tots xerren.

Arriba el moment de pencar de veritat, d’aprofitar la veu de les persones que han vingut, li vam ficar PrograMO1-TE i això vol dir que hem de construir el programa electoral.

Dividits en tres grups, PARTICIPACIÓ, GESTIÓ MUNICIPAL i QUÈ M’AGRADARIA, les persones es van asseient en rotllana al voltant d‘unes pissarres que hem portat per la ocasió. L’objectiu de cada grup, debatre els temes que importen o preocupen a la ciutadania i intentar plasmar-ho de la millor forma possible en una proposta concreta.

A mi personalment em toca de dinamitzador en el grup de desitjos o què m’agradaria, teòricament el més sencillet i atractiu, el que pensàvem dies enrere que s’ompliria de gent interessada i els altres, més feixucs a primera vista, costaria més….. Quina és la meva bona sorpresa quan tant el grup de Participació com el de Gestió Municipal estan igual de plens o més que el nostre. Als tres grups es creen debats, opinions, preguntes i respostes, un ritme molt dinàmic i una concreció exquisita de cada tema tractat. Apuntem el tema, desenvolupem el tema, fiquem en comú i ja tenim pissarra plena, foto, esborrem i a per un altre. Per finalitzar, es van exposar els tres grups a més de les propostes dels més petits, que van plasmar a través de dibuixos el poble on els agradaria viure, molt interessant per cert les reflexions i visions d’algun, dignes de veure i escoltar com qualsevol altre adult que hi hagués allà.

Arriba l’hora de dinar i hem complert l’objectiu, tenim programa, caldrà estructurar-lo i definir-lo molt bé, però realment és espectacular. Alguns ens quedem per acabar amb lo que ha quedat de l’esmorzar, altres marxen cap a casa, tothom hem aportat, tothom hem dit la nostra, tothom dona la sensació d’estar satisfet amb la diada.

Al final, personalment i crec que en conjunt, la sensació d’haver aprofitat moltíssim el matí, la sensació d’haver creat entre tothom el què, com i quan volem pel nostre municipi. La convicció de que es pot treballar així, diferent, que es pot funcionar des de baix i que els resultat seran molt millors que quan unes poques persones decideixen per moltes, al final, la certesa de que hem ficat la primera pedra del que serà el futur del Catllar.

__ Dani Rodriguez Polo.

About the Author

MO1-TE